Detoxsmoothie

Detoxsmoothie

Detoxsmoothie

Corestyrka hade en milgelkväll och ett träningspass förra veckan där vi bjöd på denna grymt nyttiga och goda detoxsmothie från Tasteline!! Den är sprängfylld med mycket järn, klorofyll och kalium. Effekterna av vitaminerna och mineralerna är en positiv inverkan på elasticiteten i våra hudceller så vi har en ung och frisk hud! C-vitamin håller vår bindväv i huden fast och spänd och Kalium är bra mot kramp i musklerna! Lär mer ingående lite längre ner om du vill 🙂

Recept för 6 personer:

3 st bananer

6 st selleristänger

6 dl fryst spenat

3 dl apelsinjuice

6 dl vatten

6 st isbitar

Kör ner alla ingrediender och blanda med en stavmixer! Häll upp i en tillbringare eller varför inte i små shotflaskort och ställ in i kylen. 

I denna smoothie får du i dig en massa nyttigheter, från banan får du vitamin B6, mangan, vitamin C, magnesium, kalium, vitamin A, riboflavin, niacin, järn och kostfibrer. 

Selleri innehåller med massa nyttigheter och har ett lågt kaloriinnehåll men ett hägt näringsvärde, det innehåller bald annat Vitamin A-C-E- och B samt folsyra. Sellering innehåller även många mineraler (kalium, natrium, kalcium, fosfor, koppar, svavel, järn, magnesium och zink). Tänk på att selleri kan vara allergiframkallande för astmatiker eller andra med allergier! 

Spenat innehåller med en massa nyttigheter som Vitamin K som är viktigt för skellettet, vitamin A, vitamin C, folat och mangan, kalcium, kalium, tiamin, fosfor, koppar och massor med järn! Spenat innehåller även karotenoiderna betakaroten, zeaxantin och leutein som är grymma antioxidanter och bevarar elasticiteten i våra hudceller så vi har en ung och frisk hud! 

Apelsin innehåller även massvos med Vitamin C som bland annat håller vår bindväv i huden fast och spänd, och ger en boost till immunförsvaret! 

Hoppas du gillar den! 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras