Krydda vattnet med Rosmarin!

 

 

Vatten är nyttigt att dricka som de flesta av er redan vet. Vi brukar ”hotta” upp vattnet med lite citron eller lime men här om dagen provade jag något jag aldrig gjort tidigare när det kommer till vatten! Det var ”kryddat” med Rosmarin, några äppelskivor och citron. Det var otroligt gott och dessutom har rosmarin ett par bra hälsoeffekter. De här hittade jag på läkarörter.se

 

Rosmarin används ofta i olika eteriska oljor då Cineol, den eteriska oljan från rosmarin verkar stimulerande på blodcirkulationen. Det brukar ofta finnas i massageoljor och rosmarinolja är värmande vid träningsvärk och muskelspänningar. Rosmarinens eteriska olja påverkar även genomströmningen av blod i hjärnans små blodkärl. Den sägs då höja koncentrationsnivån och minnesskärpan tack vare den ökade syre- och blodmängden.

 

Rosmarin är bra vid lågt blodtryck eftersom den stimulerar blodcirkulationen i kroppen. Men om du har högt blodtryck kan du däremot undvika rosmarin då örten ökar hjärtverksamheten.

 

Det sägs att Rosmarin är bra för dig som vill bli varmare om dina kalla händer och fötter. Ett bad eller massageolja med rosmarin är också aktiverande vid ömma, stela muskler och träningsvärk. Rosmarin är rik på viktiga antioxidanter och hjälper till att förebygga infektioner och förkylningar.

Det kan också vara bra att inta om du vill få fart på matsmältningen, speciellt vid kolik och problem med gallan. Örten ökar nämligen gallproduktionen och övriga matsmältningssafter.

 

 

Eftersom jag jämt fryser och dessutom har lågt blodtryck  kommer jag definitivt prova att ”krydda” mitt vatten med att stoppa ner en rosmarinstjälk i vattenkannan för att se om det hjälper något. Kanske blir en olja med för muskelvärken efter tunga träningspass! Jag köper det redan morgon, om jag kommer ihåg 😉  Har du provat dricka vatten med Rosmarin och märkt av några hälsoeffekter så får du gärna berätta genom en kommentar, jag är jätte nyfiken! 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras