3 bra övningar innan löpning

Maxa din löpning med dessa 3 bra övningar innan du sticker ut i spåret.

Varje måndag har jag, tillsammans med Nina och Fia Corestyrka träning och löpteknik. Nina och Fia är löpcoacher från B.A.B.Y Runners Team och vi har temat ihop oss på måndagar och erbjuder gratisträning för alla i Eskilstuna. Idag är det dags igen för ett nytt sommarträningspass men jag vill dela med mig av löptipsen vi fick förra veckan.

 

Höften och höftböjaren

En bra övning att göra innan du sticker ut i löpspåret är denna. Dra upp knät så nära bålen du kan och grappa tag i det och pressa benet uppår och mot dig. Då ökar du rörligheten i höften och du kommer behöva kunna göra höga knäuppdrag när du springer. Gör så många du känner att du är i behov av.

 

Häl-mot-rumpan sparkar

Sedan gör du så att du kickar din häl mot din egen rumpa, Snabba och explosiva ska de vara. Du kan kära varannat ben och göra det på stället eller när du sakta springer framåt. Du kan även välja att köra 5 på höger och 5 på vänster tillexempel. Men låt det gå fort upp! Du kommer att behöva ha snabba kickar när du springer. Gör så många du känner att du är i behov av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bålrotation

Därefter gör du bålrotationer. Du står bredbent (ca dubbel höftbredd) och har raka ben men böjer i höftleden, tänk att mage och lår ska mötas. Låt dina armar vara rakt utsträckta åt sidorna och du vill rotera i bålen så att höger hand möte vänster fot och vänster hand kommer upp mot himmelen. Titta på handen som är upp mot himmelen.

Prova övningarna innan du startar din löprunda nästa gång. Vill du inte jogga själv så se efter om du har en löpgrupp i den hemstad eller varför inte ta med en vän. Nu ska jag iväg till parken för att hålla nästa pass och jogga lite själv med.

Lycka till med din träning.  <3 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras