5 hälsoaspekter av träning

Träning har så många positiva aspekter och det är svårt att hitta någon anledning till varför man inte ska träna. Som du redan vet ( om du följer mig  🙂 är att jag verkligen tycker träning en är underbar grej.

Det var varit kul att få dela träningen med resten av personalen på mitt arbete med. Vi har varit på Nova Training Center för att träna på arbetstid en gång i veckan. Vi har en instruktör som håller passet till oss och nu när det är fint väder har vi kunna träna utomhus.

Här har hela gänget löpt genom stan i Eskilstuna för att ta oss till Novas träningsanläggning på söder där det stod ett gång roddar och väntade på oss. Med rätt mentala inställning så klarar man så mycket mer än vad man själv ofta tror. Alla var helt slut när vi kom fram men ändå orkade alla ro och därefter även springa tillbaka till stan!

Ett önskemål var även att köra magövningar under träningen. Självklart fick vi göra det! Den ena hoppar upp på den andre och hänger runt midjan, en håller emot i knäböjs-position och den andra gör situps.

För att krydda passet med det lilla extra fick vi även ta upp upp för trappor i intervaller och springa raka intervaller nedanför trappan. Allt för att lämna bekvämlighetszonen under träningen.

Träning är ett magiskt recept för friskvård!

Tränar du inte redan så kan det vara bra att börja med någon form av fysisk aktivitet. varför inte ta upp det som en grej på jobbet, att göra tillsammans. I vår podd har jag och Eleonore tidigare pratat om träning kopplat till ålder. Matnyttig fakta kring varför fysisk aktivitet är viktig i alla åldrar och under hela livscykeln. Det avsnittet hittar du HÄR om du vill lyssna.

5 HÄLSOASPEKTER AV TRÄNING

1. Stressreucerande

Regelbunden träning minskar kroppens stressnivåer. Träning är positivt både som en stötvis insatts men även under en längre tid. Känner du dig stressad just nu är en promenad eller någon anna form av lågintensiv träning perfekt. Det ger även bra resultat om du regelbundet tränar lågintensiv träning under en längre period.

 

2. Minskar risken för depression

Forskning visar på att träning kan minska mild till måttlig depression och höja livskvalitén. Dessutom minskar du risken för att drabbas av depressioner om du lever ett aktivt liv.

 

3. Du får ett bättre självförtroende

De individer som tränar regelbundet upplever ofta ett ökat generellt välbefinnande och en hög tro på sig själva och sina förmågor.

 

4. Förhöjd kreativitet och koncentrationsförmåga

Din kreativitet och din koncentrationsförmåga påverkas positivt av träning.

 

5. Du sover bättre

Träning förbättrar sömnkvalitén. Du kommer känna dig trött och du behöver sova efter att du tränat. Ett tips är att se till att ha lite tid efter träningen för att varva ner ordentligt innan du lägger dig.

 

Hoppas du fått upp lite extra motivation till träning. Kom ihåg att all aktivitet är bra aktivitet, även ett lugnare yogapass eller en promenad. Hitta det som fungerar för dig!

Kram / G

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras