Träningspass för helkropp

Ett träningspass för helkropp kommer här.

Träningspass för hela kroppen är så skönt att göra tycker jag. Självklart beror det lite på vad man vill få ut av din träning. Tränar du för att få en bättre hälsa rent generellt så är träningspass för helkropp perfekt tycker jag.

 

Det här passet körde jag på Nova Training  Center / Crossfit Eskilstuna och jag fick låna mina träningsvänner Akila och Mhin som modeller för att fota bilderna efter passet. Jag har öven testat lite nya effekter och jag hoppas du gillar dem!

 

Träningspass för helkropp

Bilder och utförande

Övning 1: Hänga/ armhävningar

Detta är en kombo övning mellan att hänga i stång och att göra armhävningar enligt bilden nedan.

Häng i stängen i 7 minuter totalt och är ni två som kör passet delar ni på tiden. Varje gång du släpper och hoppar ner gör du/ni 20 st armhävningar

Tänk på att ju fler gånger du släpper greppet så får du göra fler armhävningar. Det kan bli ganska många!

Armhävningar går bra att även göra på knäna för ett lättare alternativ

Övning 2: Rodd

Är ni 2 personer ror ni 2 km och delar på den sträckan. Kör du ensam ror du 1 km men delar upp sträckan så du kan vila lite emellanåt.

Övning 3: Bära partner

Låt din partner hoppa upp i famnen på dig. Alt ta en boll på ca 30 kilo. Bär partner/boll 400 m. Dela på sträckan hur du vill med pauser.

Övning 4: Löpning

Jogga 400 meter i eget tempo

Övning 5: Kettlebell swing

20 st kettlebell sving  se till att svinga kulan så den är ovanför huvudet. Tänk på att läsa armarna och stöt upp kulan med hjälp av höften. Spänn sätet ordentligt när kulan kommer uppåt mot huvudet och håll en stabil core.

Övning 6: Löpning

Jogga 400 meter i eget tempo

Övning 7: Armhävningar med vikt

20 st armhävningar med en vikt på ryggen. Välj lättare alternativ med att stå på knä eller gör helt utan vikt.

Övning 8: Löpning

Jogga 400 meter i eget tempo

Övning 9: Thruster med stång

20 st thrusters med stången. Ha stången framför dig enligt bilden. Kom ber i en knäböj och försök få höften under knät, rak rygg och håll i stången. Stöt dig sedan uppåt med benen. För stången rakt upp mot taket nära kroppen. När stången är så högt upp det går fångar du den underifrån och stöter upp stången hela vägen tills du står upprätt med raka armar och stången över huvudet.

Övning 10: Burpees

50 st burpees. Är ni ett par är det 50 st var. Så här gör du en burpee: hoppa ner på golvet genom att sätta ner händerna och hoppa bak med benen. Lägg dig ner på golvet med hela kroppen, hoppa tillbaka upp i ett benböj. Hoppa sedan upp raklång och klappa över huvudet.

Övning 11: Löpning

Avsluta passet med 400 m löpning.

 

Hoppas du gillar passet och tagga gärna mig om du provar det så jag får veta vad du tyckte ⭐️ Kramar!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras