DIY: Spegelkub – snyggaste inredningstrenden just nu!

Do it you’re self: Så skapar du en egen spegelkub, perfekt som inredningsdetalj

Jag har blivit helt besatt av att ha en. spegelkub sedan vi pratade om det i podcasten Poddjuntan snackar livsstil. Jag har inte kunnat släppa det så jag bestämde mig för att göra en egen. Här tänkte jag visa dig hur jag gjorde för att skapa en egen spegelkub.

Det hela gick på ca 300 kr. Det tar ganska lång tid så tänk ett par dagar då limmet måste torka ordentligt. Ett smart drag är även att vara på ett mjukt underlag som en matta eller en filt.

Du behöver 2 st paket med speglar från IKEA eller annat ställe. Jag har köpt Ikeas LOTS som kostar 74 kr för 4 st. Sedan behöver du ett gäng vinkeljärn, jag köpte mina på Clas Ohlsson, en rulle maskeringstejp, och även lim som fäster mot både glas och metall.

Börja med att ta bort plasten på speglarnas baksidor. Ta det försiktigt så du inte knäcker spegeln då plasten sitter ganska bra.

Placera sedan ut speglarna som du vill bygga dem. Du vill ha dem som på bilden så de bildar en fyrkantig kub.

Med hjälp av tejpen sätter du ihop speglarna till en kub utan den sista delen som blir din topp. Tänk på att alla speglar är lika stora, så när du sätter upp dem mot varandra behöver du tänka på att se behöver vara exakt hör mot hörn på alla delar.

När plattorna sitter ihop med hjälp av tejpen så kan du börja dit limma vinkeljärnen. Börja att limma dit vinkeljärnen i botten och låt torka några timmar, annars blir det så att vinkeljärnen glider ner om du limmar på sidorna. Sedan behövde jag vända kuben och limma dit nya. Så det kommer ta ett par dagar att få det att fästa ordentligt och att inte vända på kuben förtidigt.

Jag tycker det blev så snyggt! Jag valde att placera två ljusstakar jag fått av en vän på spegelbordet och ha det bredvid en möter vi har i vardagsrummet. Sån snygg inredningsdetalj.

Såklart tappade jag en ljusstake rakt ner kuben sekunden efter jag tagit bilderna!! Ja det är väll faran med att ha en så snygg spegelkub hemma. Men jag han ju i alla fall ta en bild så jag får njuta av bilden istället för att ha den i vardagsrummet. Ett tips är ju att vara extremt försiktigt och INTE tappa saker på kuben!

Får du feeling att göra en kub så tveka inte. Jag tycker det är supersnyggt och måste ju bara göra en till så jag kan ha en hemma 🙂

Kram / G

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras