Att äta rätt för sin träning med Shape U Up

Att äta rätt för sin träning är otroligt viktigt. Kosten är en stor del i att orka träna och även att din träning ska ge dig de resultat du vill ha. Har du full koll på hur du egentligen borde äta? Nu har jag tagit hjälp av en coach för att optimera mera!

 

Du som följer mig vet att att jag står för en hälsosam livsstil och anser inte att bantning är något vi människor bör hålla på med. Att under en kort period hålla så strikt i maten för att jaga kilona på vågen anser jag inte är ett sunt förhållningssätt. Visst har även jag gjort det förr i tiden när jag tävlade inom kampsort och var tvungen att vara inom vissa viktklasser. Men jag kan lova dig att jag mådde inte bra under de perioderna och kände många gånger att jag presterade dåligt för att jag var så trött, hade inte ork eller energi.

 

Nu på senare tid har jag faktist känt mig väldigt sliten.

Jag har lagt om min träning en del den senaste tiden och har börjat kombinera Styrketräning med Crossfit och så kör jag Pilates. Men jag har känt att jag inte orkar prestera på träningen. Även om jag vill så har inte orken funnits där, som om min kropp inte har energi till att göra det jag vill. Det har stört mig så otroligt mycket! Jag har dragit ner på mycket ”stressfaktorer” runt om mig och kom då till min kosthållning.

 

Coachning från Shape U Up

 

 

Jag bestämde mig för att ta coachning från någon annan och det är en av de bästa investeringarna jag gjort på länge! Anno Eriksson driver PT-online företaget Shape U Up och är en riktigt fena på kost och träning. Anno erbjuder inte dieter eller bantningskurer, utan snarare en balanserad och hållbart sätt att äta. Dessutom är det helt vanlig mat! Anno är otroligt kunnig i ämnet och vi hade med henne som gäst i vår podcast: Poddjuntan snackar livsstil möter Anno från Shape U Up. Du kan lyssna till avsnittet här: LYSSNA

 

Det jag ”önskade” från Anno var hjälp med att:

  • Känna att jag har energi under hela dagen
  • Känna att jag har mycket mer energi under mina träningspass och inte får ”svimningskänslor” när jag tränar.
  • Bli mer uthållig i musklerna
  • Minska mitt sockerintag
  • Inte gå ner i vikt i muskelmassa
  • Jag vill inte fokusera på viktnedgång utan snarare att bygga mer muskler och om jag går ner i vikt är det en konsekvens av att jag fått mer muskelmassa och mindre fettmassa. Fokus är alltså INTE att tappa mycket i vikt.

Vecka 1

Första veckan var jag typ rädd för att jag skulle vara hungrig konstant och inte kunna tänka på annat än socker! Träningen har jag bra koll på så den jag har inte ens funderat över faktiskt. Men så fel jag hade! Efter första veckan hade jag inte en enda gång vart varken hungrig eller sugen på något sött. Jag kan säga att jag måste ätit alldeles för lite mat tidigare för jag har aldrig ätit så mycket som jag gjorde nu! Det jag gillade bäst var jag inte behövde åka och handla en massa ”kostig” mat utan det gick jätte bra att äta från den mat vi hade hemma.

Jag äter 5 mål per dag:

Dessa är fördelat på frukost, mellis, lunch, mellis och kvällsmål. Inte heller har jag behövt att lägga till några kosttillskott, utan äter endast mat. Jag äter båda kolhydrater, fett och protein i måltiderna.

Min träning har sett ut så här:

4 styrketräningspass – 2 för underkropp och 2 för överkropp

2 Crossfit pass – ofta helkroppspass

5 pilatespass där jag mestadels instruerar

1 vilodag

 

Vecka 2

Under andra veckan kände jag en enorm skillnad på min prestanda. Jag känner mig mycket piggare under dagarna men framförallt kände jag att jag har energi och ork under träningspassen. Inte en enda gång har jag känt mig urlakad och typ svimfärdig på träningspassen. Jag har känt mig stark! Maten är god och enkel att laga då jag får välja precis vad jag vill men har fått riktlinjer på hur mycket jag ska äta. Milomir äter samma mat som mig och har inte ens nämnt att det märks att vi har kontroll på maten.

Jag äter 5 mål per dag:

Kosten har jag hållit till 5 mål per dag och inte ätit något utöver det. Har inte känns att jag har behövt det!

Min träning har sett ut så här:

4 styrketräningspass – 2 för underkropp och 2 för överkropp

2 Crossfit pass – ofta helkroppspass

5 pilatespass

1 vilodag

Vecka 3

Under vecka 3 känns allt fortfarande bra. Det känns inte alls som att jag går på ett kostschema då jag faktiskt inte har några restriktoner. Det handlar mer om att äta hälsosamt, att äta medvetet och att se till att kroppen får den energi den behöver för att kunna prestera i enighet med mina mål.

Jag har haft en dag då jag hoppade över ett mellanmål då jag träffade mina vänner och hade lite parkhäng. Där köpte vi med oss vin till dem och Nocco till mig. Vi köpte lite bär och choklad så jag åt alldeles för lite. Men jag kompenserade upp det till middagen med Milomir väl hemma.

Min träning har sett ut så här:

5 styrketräningspass – 2 för underkropp och 3 för överkropp

1 Crossfit pass – ofta helkroppspass

5 pilatespass

1 vilodag

Vecka 4

Nu här jag inne på min vecka 4. Det känns forfarande otroligt bra!

För dig som vill veta vad vågen visar får vänta lite längre. Jag har gjort ett InBody Test på Nova Training Center där jag väger mig var 4e vecka för att mäta muskelmassa och fettmassa. Jag är som sagt inte intresserad av vad vågen visar som total.

Andra positiva effekter jag har märkt är att jag sover mycket bättre. Jag somnar snabbare när jag går och lägger mig och känner mig mer utvilad när jag vaknar. Dessutom mår magen bra 🙂  Funderar du på att ta hjälp med individanpassad kost eller träning – tveka inte att kontakta Shape U Up! 

 

Vill du följa med på denna ”optimerings resa” så följ mig på Instagram: giannastevanovic där jag uppdaterar dagligen i stories!

Om 2 veckor kommer en ny ”rapport” här på bloggen om hur hela v 4 , 5 & 6 har gått. Mitt mål är att köra upplägget i 12 veckor.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras