Semesterns 5 budord

Den här våren har varit den konstigaste våren jag varit med om. Mycket för att Covid-19 har lamslagit oss. Jag har varit permitterad till en stor del de senaste 2 månaderna vilket inneburit att jag inte arbetat heltid. Jag har alltid jobbar mer än heltid de senaste 10 åren i alla fall så jag hade lite panik för att gå hemma. Men dagarna har flygigt och jag har försökt hinna med saker jag inte gjort tidigare. Nu har jag 3 veckor semester framför mig och jag har knåpat ihop 5 st budord jag ska försöka hålla mig till. Jag tänkte att dessa kanske kan vara bra även för dig.

  1. Det finns inga måsten!

Du har semester och det är helt okej att inte göra något alls. Jag vet att det ofta kan kännas som att man slösar en hel dag om du inte tar tillvara på dagen. Men att inte göra något alls kan ju faktiskt vara exakt det du behöver just då. Jag själv har säkert kollat på 20 filmer på Netflix den senaste veckan, och det har känts helt rätt. Stressa inte upp dig även om dagarna går, utan försök att njuta av att du nu kan ligga och titta på den där filmen istället.

 

2. Stanna upp och titta dig omkring.

Nästa gång du är ute på ett ärende, en promenad eller på väg hem, stanna upp vid närmaste bänk. Sätt dig ner några minuter och titta dig omkring och lyssna på pulsen omkring dig. Försök att koppla bort bruset och ta några djupa andetag och njut över det du har framför dig. Försök att hitta det positiva i din tillvaro innan du fortsätter mot det mål du hade uppsatt för dagen.

 

3. Skriv en lista med saker du tycker är kul att göra

Listan med saker du tycker är kul att göra kan du skriva själv eller skriva ihop med din partner, eller varför inte men dina barn. Är ni fler kanske ni skriver varsin lista. Titta sen på listan och se om du/ni kan göra några av de sakerna under semestern. Ta en sak i taget  så nu inte försöker trycka in alla på samma gång. Kom ihåg att du har semester! Ta det lugnt och njut av de sakerna du tycker är roligt!

 

4. Rörelseglädje gör underverk för själen

Om du gillar att röra på dig och vara ute i naturen kan jag verkligen rekommendera morgon- & kvällspromenader. På morgonen har staden knappt hunnit vakna när du trippar fram på lätta fötter med en bra podd i öronen. Extra mysigt är att kunna hoppa in på ett lokalt bageri och köpa med dig först bröd på vägen hem till frukost. Eller varför inte ta en kvällspromenad med en kär vän medan solen går ner. Kvällssolen ger huden en magiskt solkysst look jag bara älskar. Promenader eller uteträning kan hela familjen hänga med på så låt fantasin föda!

5. Släpp det och gå vidare!

Nu har du inte tid till att älta eller fasta i något suckande och stönande med negationer. Bort med den negativa och stressande skuggan du har bakom dig och byt ut den mot en energigivande och positiv kraft framför dig som banar väg och tillåt dig själv att släppa onödigt groll och gå vidare. Nu ska du njuta!  Reta inte upp dig på att saker inte blev som du tänkt eller du planerat. Har du inte packat regnkläder med på utflykten och det börjar regna så stick ut i regnet och dansa, bli blöt, låt sminket rinna, njut av att renget smattrar mot din hud. Det är bara vatten och du kommer må bra av att bara släppa irritationen av att det inte blev som du planerat och njuta av stunden istället.

Jag menar, när sist dansade du i regnet egentligen!?

 

Nu tar vi semester och ser till att bara vara ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras