Lingonpaj – Recept

Den här lingonpajen vart så god så jag har nästan ätit upp hela själv!

Jag fick en hel drös med lingon och lite blåbär från Milomirs vän. Jag tänkte direkt att jag inte har en aning om vad jag ska göra med dem. Men tack för google! Så jag googlade faktiskt ”baka med lingon” och fick massa med förslag. Det fick bli en helt vanligt lingonpaj.  Jag har aldrig ätit lingonpaj tidigare och jag blev positivt överraskad. Supergod då lingonen är syrliga och botten söt.

 

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 g smält smör 
  • 4,5 dl glutenfritt mjöl (Lailas använder jag) 
  • 1,5 tsk bakpulver
  • färska lingon
  • florsocker
  • Ugnen på : 175°

 

Så här gör du:

Vispa ihop ägg och socker poröst.Blanda ihop mjölet och bakpulvret. Rör ner smöret och mjölet.  Tryck ut degen i en form. Lägg lingon över och strö på lite socker. Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Servera med kall vaniljsås.

Ät och njut! ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras