Välkommen till ett Pilates Pass!

Hej och välkommen tillbaka!

Det var länge sedan jag bloggade. Jag tänkte försöka dela med mig lite med videoformat och framförallt när det kommer till träning. Så här bjuder jag på 5 övningar jag gjorde på kvällens pilates klass 🙂

 

 

Här ser du mig träna på pilates reformer och jag gör alltså 5 st övningar på reformer som är en del av månadens Power Pilates klass!

1. Sneda situp där knäna möter armbåge. Jag har även lagt till ett hopp emellan varje då vi ligger på reformern för att även aktivera benen. Motståndet är blå och vit sprint.

2. Samma som ovan men med raka ben.

3. Upprullning på reformer. Stanna rörelsen med böjda armar så du bibehåller reformern i spänt läge, så tänk biceps curl. Motståndet är blå och vit sprint.

4. Sitt på boxen med ena handen nere på reformern. Sitt i en sned situpp position men luta dig något mot din stödarm. Armen du håller bandet i ska vara rakt upp mot taket, tänk att armbågen mötet knä i utgångspositionen. Armen går sedan rakt upp och benen ut, knäna håller samma nivå.

Prova gärna om du har en reformer i närheten!! Många av rörelserna kan du ju även göra utan reformer, ta ett gummiband istället för att få motstånd.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.