Tillbaka med en Pilates “Roll over”

Här kommer en magisk pilates övning till dig som vill träna upp din rörlighet i ryggen och styrkan i magen.

pilates roll over
pilates roll over

Det här är en utmanande pilatesövning som kräver ryggradsrörlighet och artikulation, hamstringsflexibilitet och magstyrka och inte momentum! Jag tänkte att denna övning kommer vara en av de 8 övningar jag har i kvällens Pilates Klass på Coresytyrka Studion.

Pilates övningar som Spine stretch forward, Roll-up, Roll like a ball, Open Leg Rocker och Shoulder Bridge är alla användbara för att träna upp dig om denna övning är alldeles för utmanande. Det är en riktig utmaning för corestyrkan med pilatesringen och armar ovanför huvudet då det kraftigt utmanar bålstyrkan och kontrollen att dra upp sig från mattan och sedan ner igen.

Prova du med, och du behöver kanske ge det ett par gånger innan den sitter. Dessutom kan man utmana sig genom att komma längre och längre in i cirkeln med fötterna.

Kramar! <3

 

PS: Prenumerera gärna på min youtubekanal so du hittar här: @pilatesmedgianna och på min instagram som du hittar här: @pilatesmedgianna

Du har väll inte missat det förra inlägget där jag visar 4 bra utmanande på pilatesboll! Det inlägger hittar du här: 4 utmanande övningar på pilatesboll. 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Gianna Stevanovic