Gör isglass på BCAA

Hemmagjord isglass på BCAA

(Detta inlägg innehåller adlinks)

Att njuta av en glass under en varm sommardag är definitivt en av våra absoluta favoriter!

Som du vet brukar jag och Milomir försöka träna varje dag trots att det är varmt ute och sommar. Vi tänkte att vi behöver hitta ett bra alternativ till att kunna ta en svalkande glass innan träningen för att sedan efter träningen kunna ta en ”riktig” glass. Varför inte slå ihop två bra saker innan träningen och se till att få i sig lite vätska och BCAA i en hemmagjord isglass. Det var precis det vi borde och det blev himla gott! Våra supersmarta glassformar är inköpta på Clas Ohlsson och kommer i ett 4pack med 4 olika färger. Självklart har de även ett lock men jag rekommenderar att du har dem ståendes i frysen.

Så här gör du:

Blanda ihop BCAA och vatten i ett glas och häll sedan upp det i glassformen och ställ in i frysen. Enklare än så blir det ju inte! Jag hade inte en hel skopa BCAA i en form då jag tror att det kan bli väldigt stark smak då.

 

För dig som inte vet vad BCAA är:

BCAA är en väldigt populär produkt bland personer som tränar mycket, speciellt styrketräning. Till skillnad mot proteinpulver eller proteinrik mat når BCAA musklerna direkt utan att metaboliseras i levern. Aminosyrorna är i fri form och mycket snabbupptagliga. BCAA står för Branch Chained Amino Acids eller grenade aminosyror. De är nödvändiga för att proteinsyntesen ska aktiveras, det är den process där muskeltillväxten sker. Man kan säga ”billigt talat” att BCAA hjälper till kroppen att återhämtas efter ett träningspass.

Jag gillar märket Holistik och deras BCAA går att köpa på Welloteket och kostar 256 kr och den kan du hitta HÄR (adlink) 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras