Tips på matförvaring

förvaring för mat

Tips på matförvaring i burkar

Det är både snyggt och praktiskt om du frågar mig. Jag har köpt på mig många burkar som har god förslutning och fyllt dem med olika torrvaror. Jag har sedan placerat dem i vitrinskåpet i köket. Det är sånt jag annars har i skåpet som tar massa plats och allt är i påsar från butik.

Jag har lite allergi för att förvara mat i påsar om de inte är förslutningsbara, då jag ett par gånger köpt tillexempel havregryn från affären och får hem en massa baggar som har invaderat all annan mat i köksskåpet. Katastrof och väldigt snuskigt, så efter det har jag alltid hällt upp torrvaror i platsburkar och förvarat i skåpet. Men nu har våra torrvaror fått flyttat ut från plastburkar och in i glasburkar och det är mitt tips på matförvaring i burkar.

Det ser väldigt gott ut med att se var man har tycker jag. Jag har valt att hälla i kaffe, havregryn, hampafrön, chiafrön, kokosflingor, russin, tranbär, solrosfrön, pumpafrön och  ingefära. Sedan står en tom och är redo att fyllas på med hemmagjord granola och en ska ha kaffe ”pluppar” från nespresso. Sen får vi se vad som tillkommer. Jag gillar även de mini små ”mjölkkannorna” som kommer passa perfekt till ingefära shots!

Nästa projekt här i köket blir till att att måla om vår vägg som idag har en tapet med New York skyline, jag vill ha den vit som övriga väggar i köket då jag har tröttnat på tapeten. Sen ska vi även byta ut köksskåpen men det får bli ett projekt lite längre fram i tid. Det tar en hel del rodnande inför en renovering. Men det är väldigt roligt att spendera tid i köket tycker jag så ett fint och praktiskt kök är viktigt.

Har du några favoritknep du använder i köket så dela gärna med dig till oss!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras