Amerikanska pannkakor – recept

Att äta pannkakor till frukost känns så lyxigt på något sätt – vi älskar det! Nyligen var det ju våffeldagen men vi valde att testa någon nytt för oss och gjorde Amerikanska pannkakor.

Jag hade önskar att de blev fluffigare pannkakor, men man får väl prova sig fram till ett perfekt recept. Det var i alla fall fruktansvärt goda, lite svårt att få runda men de ser inte så tokiga ut ändå. Vi ringlade på lite sirap, banan och hallon. Nedan ser du hur vi gjorde dem, men har du tips på hur vi kan få dem fluffigare så lämna en kommentar!

Recept: Amerikanska pannkakor

Så här gör du amerikanska pannkakor:

  • 2  1/2 dl glutenfritt mjöl (jag använder Lailas mjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2  1/2 dl mjölk (fungerar även med havremjölk eller mineralvatten om du vill att de ska bli frasigare)
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

Blanda ingredienserna väl och stek gyllenbruna på varje sida i smör.

Prova idag eller kanske till helgen?

Ha en fin dag!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras