6 bra anledningar till att äta spenat

Spenat är verkligen en nyttighet som vi bör äta mer av och här är 6 av anledningarna till varför. Spenat är bra att äta i alla åldrar och ger barn essentiella näringsämnen, det ger energi till vuxna och hjälper till att stärka och balansera de äldres hälsa. Spenat är även perfekt för att förbättra dina kognitiva funktioner.

Ett hett tips är att äta spenat i dina rätter tillsammans med andra C-vitaminrika livsmedel. Då kroppen har lättare att ta upp nyttigheterna i samband med C-vitamin och det gör att du får ut mest av dem.

Här får du 6 anledningar till varför du ska äta spenat alla dagar i veckan!

1. Bra för ditt minne

Färska spenatblad

Lånad bild 

Spenat finns med på listan för kost som är viktig för hjärnan. Spenat innehåller mineraler som folsyra såväl som vitamin A, B6 och C, antioxidanter och kalium. Kaliumet är väldigt hjälpsamt för att öka blodflödet till hjärnan. Vi vill ha en frisk hjärna som får mycket blodflöde så spenat är lika viktigt för dig som det är för Karl Alfred.

 

2. Bra för synen

Spenat innehåller mycket av antioxidanterna betakaroten, lutein och xanten och vitamin A. Antioxidanterna är viktiga för just synen.

 

3. Stärker dina muskler

Det är inte helt fel det som händer med Karl Alfred när han äter spenat. Du får nämligen starkare muskler då spenat innehåller ett ämne sin heter C0-Q102. Det är en typ av antioxidant som hjälper till att stärka dina muskler genom att du ger dem med blod rikt på syre och tillräckligt med mineraler,vilket garanterar bättre motståndskraft.

 

4. Förbättrar din metabolism

Du hittar väldigt mycket protein i spenat. Den är även enkel att smälta och har en väldigt positiv verkan på din metabolism då den kommer att gå snabbare. Spenat ger även en bra mättnadskänsla så du kan få ett mindre sötsug av bara det.

5. Dina kärl kan må bättre

Äter du spenat varje dag kommer du få ett ökat intag av ett pigment som heter Lutein och det hjälper mot förhårdning av artärerna.Tack vare lutein kan du alltså minska kolesterolet och fettansamlingarna i dina blodkärl.

6. Förebygger inflammation

Spenat är rik på antiinflammatoriska beståndsdelar och antioxidanter. Dessa är värdefulla när du vill förebygga och behandla inflammation i kroppen. Se till att äta spenat varje dag för att få ta del av alla fördelar det har.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras