Blomkålspizza

I helgen gjorde vi blomkålspizza!

Ett gott alternativ till den ”vanliga pizzan” är definitivt blomkålspizza som vi lagade när vi var över på en spelkväll hos min vän Sara. Den var så god så jag måste tipsa dig om att prova göra det du med.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda din rivna blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret.
  4. Tillaga mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.

 

5. Bred tomatsås över, lägg på skivor av mozzarellan och salamin.

6. Strö på parmesanost och grädda ytterligare cirka 8-10 minuter.

7. Lägg på rödlök, oliver och basilika.

 

Ingredienser

Till 4 stycken pizzor

Pizzabotten

  • 4 1 ⁄2 dl riven blomkål
  • 3 1 ⁄2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 2 krm salt med jod
  • 2 krm malen svartpeppar

Fyllning

  • 2 dl tomatsås
  • 1 mozzarella
  • 1 ⁄2 dl parmesanost
  • 100 g salami
  • 5 st champinjoner
  • 1/2 paprika

Garnering

  • rödlök, skivad
  • 1 dl oliver
  • basilika

Hoppas du gillar pizzan lika bra som vi gjorde!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras