Du har väll inte missat vår podd!

Du har väll inte missat vår podd! Livsstil och skönhetspodden.

I ett avsnitt pratar vi om hälsa och hållbarhet. Vad tänker du på när du hör de orden? Tycker du att de är två separata ord eller anser du att de hör ihop och att du därför vill lägga ihop dem? 

Vad och hur kan du göra för att då en bättre hälsa? Och vad kan du göra för att få hälsan att bli hållbar? 

Ett tips när det handlar om mat och att tänka hållbart är att se till att använda all mat. Se till att ta tillvara på det du kan och kasta så lite som möjligt. Gör du det så har du kommit en bra bit med att tänka hållbarhet. Många bra tips får du i poddavsnittet kring hur du kan göra. 

Vi pratar även om hur vi tänker när det kommer till Bäst-före-datum: varför har vi det och kastar du maten när datumet är förbi? För mig så är Bäst-före-datum en kvalitetsstämpel på att butiken kan garantera samma smak under tiden datumet är. När datumet gått ut så kan matens kvalité vara något sämre, men fortfarande full ätbart! Hur mycket mat kastar du i onödan? Vi använder oss av våra smaklökar och doftsinne för att avgöra om maten är gammal eller inte. 

Hållbarhet och livsstilsförändringar är en väldigt viktig del av att få en balanserad vardag som du även trivs i. Hur orkar du i din vardag? 

Jag arbetar med livsstilsförändringar på flera olika sätt. Jag har valt bort att jobba med korta processer som dieter mm. då jag är mer intresserad av att arbeta med långa processer på 3-4 år. Där finns behovet arbeta med ett helhetsgrepp på både kost, träning och den psykiska delen. Det viktigaste för mig är det  jag alltid försöker, att inspirera till är att man gör egna medvetna val. Ett aktivt val där man själv få motivera till varför man gör det val man gör. Mer om det kan du lyssna till i poddavsnittet. 

När det kommer till att äta brukar jag fundera på tre saker. Varför är man, hur äter man och när äter man. Är det så att man äter för att det är kroppen som behöver energi eller äter man för att det är känslostyrt, är det förknippat med olika känslor som ångest, kärlek, stress mm. Hur man äter syftar till om man hetsäter eller har man planerade måltider, äter man för att det är någon form belöning eller straff. När man äter kan med variera beroende på om man äter på nätterna eller under planerade måltider. Allt detta och mer pratar vi om i podden. 

Klicka här för att lyssna på avsnittet ♥️

Avsnitt 24. Så får du en hälsosam och hållbar livsstil

Anna Bergfors har en jätte bra föreläsning som handlar om just hållbar hälsa för kvinnor över 40. Hon och jag har även ett event den 23/3 kl 10.00 – 12.00 där hon håller sin inspirationsföreläsning och jag håller ett avslappningspass. Se till att komma på eventet. Boka din plats genom att maila till info@corestyrka.se

Du får även prova ett pass gratis i min Corestyrka Studio med koden ”tunainfluencers” 

Se mer på www.corestyrka.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras