Personligt tränar-pass: Superset

 

Här får du ett helt pass som är uppbyggt på superset! Vi körde det här passet idag på gymmet och det kändes riktigt bra. Vi har fokus på hypertrofi nu under sommaren, vilket innebär att vi tränar för att bygga upp musklerna, få en ökad volym helt enkelt. Här är hela passet med text och bilder, tänk på att ha kort vila mellan superseten, ca 1 minut räcker! 

 

 

Här får du ett helt pass som är uppbyggt på superset! Vi körde det här passet idag på gymmet och det kändes riktigt bra. Vi har fokus på hypertrofi nu under sommaren, vilket innebär att vi tränar för att bygga upp musklerna, få en ökad volym helt enkelt. Här är hela passet med text och bilder, tänk på att ha kort vila mellan superseten, ca 1 minut räcker! 

 

Superset 1: se bild ovan. 

Övning 1: Knäböj med skivstång. 8 st repetitioner * 3 set. 

 Tänk på att ha en bra hållning i ryggen och spänna core. Stå axelbrett och gå ner i ett knäböj utan att böja ryggen. När du kommer ner i bottenläge så vänder du och pressar upp igen till raka ben. Milomir har 100 kg, Gianna har 50 kg. 

Övning 2: Joystik med skivstång. 8 st repetitioner * 3 set. 

 Ta en skivstång och placera i en vikt på ena sidan. Stå stadigt med fötterna och spänn bålen. Rotera från sida till sida med vikten och få med dig benen när du roterar, när du roterar är det viktigt att du får med dig både benet, ryggen och bålen i rotationen. 


 

Superset 2 

Övning 3: Marklyft,  8 st repetitioner * 3 set.

Stå stadigt med fötterna isär, greppa stången med låst grepp enligt bilden ovan om du har tunga vikter, annars kan du ha händerna knutna runt stången med handflatorna mot dig. Spänn core ordentligt och ha en rak hållning i ryggen med huvudet upp mot taket, ta ett djupt andetag in och lyft upp stången med en rak rygg när du pressar ut luften genom läpparna för att få en bra spänning i bålen. Stanna upp en liten sekund i utsträckt läge, axlarna är placerade nere och skuldrorna ihop. Sänk eller släpp stången. Milomir har 150 kg och Gianna har 80 kg på stången. 

Övning 4: Vadpress,  8 st repetitioner * 3 set.

Stå stadig med spänd core, pressa upp vikten du har på axlarna så du kommer upp på tå så högt du kan, stanna till i toppläge en sekund och sänk ner igen. Milomir har 90 kg och gianna har 50 kg. 

 

 

Superset 3: 

 

Övning 5: Kettlebell sving, 8 st repetitioner * 3 set.

Stå axelbrett och ha en kettlebell som du håller i med båda händerna och låter armarna hänga rakt ner. Ha en rak hållning i ryggen genom hela övningen, luta dig något framåt så kettlebellen hänger fritt mellan benen. Höfta upp dig så att du får fart på kettlebellen så du kan med raka armar låte kulan svinga fram och tillbaka. När den kommer ner mellan benen höftar du upp dig så du stöter upp kulan igen. Milomir har 32 kg kettlebell och Gianna har 16 kg. 
Övning 6: Maghjulet, 8 st repetitioner * 3 set. 
Stå på knä på en matta och greppa tag i handtagen på hjulet, Rulla ut med raka armar så lång du kan utan att tappa hållningen i ryggen. Rulla sedan tillbaka in. 
Lycka till med passet, vi hoppas att du provar!!! Dela gärna med dig av vad du tyckte om passet i en kommentar 🙂 

 

Följ oss på Instagram: workoutknockout.se 

Förj oss på Facebook: workoutknockout

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras