Livsstils panelen på P4 Sörmland

 

Livsstils panelen i P4 Sörmland gjorde jag och Anna idag! Det är så sjukt att lyssna till sig själv i radio tycker jag. Trodde aldrig att jag skulle vara med i ett radioprogram! Det är live så du lyssnar på oss i realtid om du lyssnar på Förmiddag i P4. Hur sjukt är inte det 🙂

I dagens program pratar vi om trendspaningen vi gjort under veckan. Det var verkligen en positiv trend – trenden var alltså att vara mer positiv. Vi pratade om att vi borde ge andra fina komplimanger oftare, att man vågar ge en kommentar till en främling om du tycker han/hon har en snygg jacka tillexempel. Ge mer positiv feedback, lämna en kommentar att jag tycker något är bra. Det är allt för ofta man ser dåliga negativa kommentarer i kommentarsfält.

Våga gå emot normer, våga vara dig själv.

 

Vi gav även en utmaning i programmet.

Vi delar med oss av två tips för hur du kan göra för att tänka mer positivt.

  1. Det ena är att ha en post-it lapp på din kalender som du flyttar med för varje dag. Det kan även vara en påminnelse i mobilen där du skriver ” glöm inte positivismen”.
  2. Använd dig av  metoden ”4st 2 minuter”. Det går ut på att du tar 2 minuter på morgonen innan du kliver upp ur sängen och funderar över vad du är tacksam över. Andra 2 minuter tar du när du kommer fram till jobbet eller skolan. Ta och fundera över varför du går till jobbet/skolan, hitta det positiva i ditt varför. Nästa reflektion kommer när du kommer tillbaka hem. Stanna upp 2 minuter och reflektera över det positiva du hittar i ditt hem, varför blir du glad av att komma hem. Sista 2 minutern tar du när du lagt dig i sängen då du reflekterar över det positiva som hänt under dagen.

 

Anna fastade på ett exempel jag hade i programmet som tog väldigt starkt.

 

Vill du lyssna till livsstils panelen med oss kan du göra det genom att klicka här: Livsstils Panelen i P4 sörmland och spola fram till 1.34 minuter i programmet.

Annas blogg Fashionforfiftyish hittar du här. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras