Mer av Sälen

Här kommer lite mer av Sälen.

Vi har tre dagar kvar här, fredag, lördag och söndag. På söndag åker vi tillbaka hem, det tar ca 4 timmar med bil härifrån. Det är så skönt att vara ute nästan hela dagarna här i Sälen!

Här om kvällen gick vi ut för att ta en drink. Vi kan ju ingenting om drinkar så vi brukar alltid låta bartendern göra en egen, men alkoholfri. Denna smakade gurka och kanske lite lime. Jätte god var den, riktigt fräsch. Vi kanske tar en sväng ut under helgen för att kolla in partylivet här i Sälen.

Vi stannar till i toppstugorna runt kl 14.00 för att ta en fika och värma oss.

Vi försöker tajma in hur alla andra INTE gör för att vi ska kunna få så lite kötid som möjligt. Så vi tar sovmorgon till 08.00 typ och tar det lugnt på morgonen. Dricker kaffe och kollar på någon serie.

Runt 10.00 käkar vi frukost, gröt och en pannkaka eller en smörgås. Vid denna här tiden är alla andra ute och åker skidor och det är fullt vid liftarna.

Kl 11.00 är vi ute och tar på oss vår utrustning. Samtidigt börjar de flesta åka tillbaka till stugorna för att laga lunch. Mellan 11.00-13.30 är det typ tomt i bakarna och då är vi ute och härjar som mest!

Kl 14.00 är det fullt igen och då passar vi på att gå in och ta en fika 🙂 Sen är det fullt ös till kl 16.00 ungefär. Då sticker vi hem och lagar middag. Så det är ett bra tips för dig som inte gillar att stå i kö 🙂

Det är så skönt att ”slippa” tänka på smink och sånt på morgonen. Men egentligen kan jag sakna det lite då jag faktiskt tycker det är kul med smink. Men det är skönt och bra för huden tror jag att få ”vila lite”. Inte ens frisyren behöver jag tänka på eftersom jag är fullt muterad med rånarluva, mössa och själv. Det är ju inte ens någon som sett mitt ansikte!

 

Idag var vi inte ens sugna på fika så vi slog till på en lunch istället på ett kafé. Jag tog bakad potatis med skagenröra och Milomir tog en lasagne. Varför gör jag inte bakad potatis hemma, det kan ju inte vara så svårt. Sjukt gott är det i alla fall och bra med kolhydraterna nu när det känns som att man står i ett benböj i 4 timmar i sträck varje dag.

Älskar att vi kan åka hit tillsammans och ha roligt, koppla av och åka skidor. Milomir spexar i backarna med sin skidåkare och det bjuder på många skratt. Till och med andra människor som hoppar fram och frågar om de får ta en bild tillsammans. Ibland vet jag inte om det är roligast för barnen eller deras föräldrar.

 

Det är skönt att värma sig lite emellanåt, det blåser ganska kraftigt när man sitter i sittliftarna. Vinden tar med sig snö och det skymmer sikten i baken. Vi åkte ner för väggen med, trodde jag skulle kissa på mig. Men jag klarade det. Milomir åkte flera gånger men jag fegade ur efter första åket.

När du tar ståfilten upp kan du passa på att njuta av det tysta. Bara snön som knorrar så där obehagligt under skidorna.

Vi hittade även vatten som inte fryst än. Naturen är så fin när den är orörd. Vinterlandskapet är fantastiskt vackert med.

VI åkte offpist idag med. Det är så sjukt kul, men jag krockade med ett träd idag! Det var ju tur att trädet var ganska litet. Jag hann precis han dra upp skidan mot himlen och sätta mig på rumpan så kraschen blev väldigt liten. Det var så djup snö så det tog tid att ta sig upp igen. Milomir förstod att jag måste ramlat när det tog sån tid innan jag kom ner.

Vi har även vart i bastun idag! Så skönt för musklerna. Kolla in min instagram stories så får du se om jag vågade bada snöbad!! Här hittar du den (Klick!) 

Nu blir det soffhäng i stugan resten av kvällen. Imorgon ger vi oss ut igen! Ha en fin kväll du med. Kram / G

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras