Hälsoshot med ingefära & gurkmeja

Hälsoshot är något som är väldigt härligt att starta morgonen med. När jag hade ett morgonevent med Corestyrka så bjöd vi på den här shoten. Den är väldigt god och har mycket nyttigheter i sig. Länge ner får du receptet.

Bild lånad från Topphälsa.

Hälsoshot med ingefära & gurkmeja

  • 50 gram färsk gurkmeja
  • 400 gram ingefära
  • 2 citroner
  • 1 liter vatten
  • Honung efter smak

Gör så här:

Tvätta ingefäran noga och skär bort det yttersta på topparna och ta bort alla delar som inte ser bra ut. Skär ingefäran i mindre bitar och lägg i mixern. Skölj av gurkmejan och lägg även den i mixern. Tänk på att du blir jättegul/orange om du kommer åt det med händerna. Därefter tillsätter du hälften av vattnet och mixa allt ordentligt. Häll sedan i det resterande vattnet. Låt det stå en stund och mixa sedan en gång till.

Därefter håller du upp allt i en sil och låt det rinna av. Sedan pressar du ut den sista vätskan med en sked. Blanda i saften från citronerna och honungen och blanda. När du ska ta en shot kan du även krydda med lite svartpeppar.

Nyttigheter

Gurkmeja innehåller curcumin som är en stark antioxidant som är bra mot bland annat artros. Svartpeppar innehåller piperin som bidrar till att kroppen lättare tar upp curcumin. Ingefäran är även den otroligt rik på antioxidanter.

Prova du med! Hoppas du gillar hälsoshoten.

Ps. Vill du hitta andra recept från mig eller lyssna på podden eller hitta andra grejer jag gör så gå in och titta på min nya hemsida:

www.giannastevanovic.se 

Kramar till dig vännen / Gianna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras