Att andas och stanna upp

Att hitta balans…vad betyder det egentligen? För mig handlar det om att stanna upp och att andas. Ta in det som finns och händer runt om dig, stanna upp en kort stund och ta in det ordentligt. Bra saker och mindre bra saker. Fundera på vad som är viktigt för dig i ditt liv. Jag brukar säga på mina medicinska yogapass att en människas kropp klarar sig ett par dagar utan mat och utan vatten, men vi klarar oss inte länge utan andetaget. För mig är andetaget livskraften. Så stanna upp och djupandas ett par minuter varje dag. Ett par minuter kan du ge dig själv för att börja hitta en annan typ av balans.

Ditt andetag är din livskraft

Ett bra sätt att lära sig att koppa av är att gå på medicinsk yoga eller någon annan typ av meditation. Jag har svårt att beskriva hur mycket det har hjälp mig i livet. Jag har gått från att vara en rastlös själ till att vara en målmedveten själ med stort fokus på vart jag vill. Mycket har att göra med att jag lärt mig landat, hitta balans och andas. Det är inte en lätt väg, men vem har sagt att det någonsin är lätt i livet? Jag började tänka på min egen hälsa när jag studerade till hälsopedagog på högskolan 2005, så då förstår du att det kan ta många år att för att komma rätt. Låt din förändring ta tid, stressa inte utan låt det växa långsamt och starkt. Men du behöver börja idag.

Nu tar vi ett första djupt andetag tillsammans! Kram / G

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras