8 anledningar till att träna Pilates 

Du som följer mig vet att jag älskar Pilates. Pilates är en magisk träningsform och här har jag listat 8 anledningar till varför det är så bra att träna Pilates. 

Träningsformen beskrivs som styrketräningsyoga och passar alla träningsnivåer och är dessutom väldigt skonsam mot ryggen. Pilates kännetecknas av långsamma rörelser med fokus på precision och muskelkontakt.

💎 1. Du tränar upp din corestyrka

Pilates tränar många olika muskelgrupper i kroppen, kanske främst de inre mag-och ryggmusklerna.

💎 2. Du kommer få en bättre hållning

Skulderbladen stärks när du tränar pilates, och genom att stabilisera och stärka skulderbladen kommer du också få en bättre hållning.

 

💎 3. Träningsformen lindrar stress

Pilates är en lugn träningsform, vilket passar bra för den som är stressad eller inte gillar träning som innebär ett högt tempo.

 

💎 4. Du lär dig att andas bättre

Tekniken i pilates är att du ska andas in genom näsan med stängd mun och sedan blåsa ut luften när du gör munnen liten. När du börjar behärska den andningsteknik som gäller i pilates så kommer du märka att andningsmuskulaturen mellan revbenen blir starkare.

 

💎 5. Du förebygger risken att drabbas av ryggproblem

Ryggproblem kan ha många orsaker, men en orsak kan vara svag corestyrka och obalans i muskulaturen. För att förebygga och lindra ryggproblem är pilates bra då det tränar upp bålmusklerna vilket är positivt för ryggen.

 

💎 6. Pilates är skonsamt mot kroppen

Pilates är väldigt skonsam, och är därför passar alla oavsett träningsnivåer.

 

💎 7. Du tränar upp din balans

Eftersom alla övningar görs med kroppskontroll är det väldigt bra även för balansen. Vissa tränar med pilatesbollar vilket även är otroligt bra för balansen.

 

💎 8. Det är kul & utmanande

Du kommer ha otroligt kul och känna att du får en bra utmaning på din egen nivå. Men du behöver ge det en gång eller två!

 

Jag driver en Pilates Studio – Corestyrka Studion där jag instruerar i  3-5 Pilatespass i veckan! Dessutom kan du även träna online med mig om du inte bor där jag bor. Du hittar hemsidan här: www.corestyrka.se 

Tagga gärna mig och tipsa andra! 🙏🏼 Lycka till!

PS glöm inte att följa mig på instagram. Du hittar mig här: giannastevanovic

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras