Pilates övning 22 The Hip Twist

Dagens övning är The Hip Twist

Muskelfokus: Buken, snedställningar och ryggsträckare.

 

Steg-för-steg instruktioner:

  • Sitt högt med benen rakt framför dig och tillsammans. Placera händerna bakom dig på mattan, fingrarna pekar bort från kroppen. Andas in för att flyta båda benen från mattan till teaser-position.
  • Andas ut och cirkla båda benen åt höger, nedåt, runt och tillbaka till startpositionen. Vänd cirkeln åt andra hållet, cirkla båda benen åt vänster, nedåt, runt och tillbaka till startpositionen. Om du kan behålla en stabil bål när benen cirklar, utmana dig själv genom att lyfta den motsatta höften från mattan när benen cirklar.

Modifikationer: 

Fokusera på att bibehålla en stabil bål när benen och höfterna rör sig. Med stabila axlar, böj armbågarna och placera underarmarna på mattan under övningen istället för att placera händerna på mattan om du vill underlätta övningen. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.