Pusha dig lite längre med rätt tankar!

 

Vad tänker du på när du blir trött under träningen?

 

Vad tänker du på när du blir trött under träningen?

 Din tankeinställning har stor påverkan på hur din träning kommer att gå och framförallt när det börjar bli jobbigt och du börjar blir trött.

 

Vi brukar tänka att man kan välja två alternativ för dina tankar när du börjar bli trött under träningen. Den ena tanken är att man ger upp. Den andra tanken är att fortsätta kämpa.

 

Den lätta vägen är nog att välja att ge upp. När kroppen är trött så vill inte psyket heller arbeta och då är det lättare att vi väljer att ge upp. Det svider i kroppen av övningen, du har mjölksyra i benen och det bränner verkligen när du utför övningen och du vet att du har gjort 20 stycken repetitioner men du vet även att du har tolv stycken kvar. Du kanske känner i det här laget att tolv stycken repetitioner är alldeles för mycket och genom att bara tänka den tanken så har du redan bestämt dig för att du inte kommer att orka. Du väljer att inte klara av att göra dina sista tolv repetitioner och till största sannorlikhet kommer du inte orka!

 

Den andra tanken du kan välja att tänka är att fortsätta kämpa. Vi brukar tänka att vi ska ta en övning i taget, så fokusera inte på att du har tolv stycken kvar och att du inte orkar, utan fokusera på att göra en till, och sedan en till, och sedan en till. Koppla bort dina negativa tankar och de tankarna som styr och säger att du inte orkar. Koppla istället in de tankarna som ger dig positiv energi och koppla in din vilja, de tankarna som säger att du orkar, att du kan, att du inte ger upp.

 

Ofta hinner man tänka flera tankar under övningen när du börjar bli trött och din kropp börjar ger upp men det är då du kan koppla in dina tankar och ditt psyke för att när orken tar slut så kör vi på viljan.

 

Du orkar alltid lite till om du bestämmer dig för att du vill!


Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras