Pilates övning 20 The Side Kick

Vi är framme vid övning 20 och då har vi The Side Kick

 

Övningarna i denna Pilates-serie är underbara för att tona och stärka dina höfter, lår och mage. De betonar längd och använder powerhouse coremuskler – som inkluderar din ländrygg, bäckenbotten och sätesmusklerna (rumpan) – för att stabilisera din bål. Varje enskild rörelse inkluderar små ledtrådar för att göra övningen på ett korrekt sätt. 

Side Kick-seriens grund

Innan vi kommer in i sidosparkserien är det viktigt att förstå dess korrekta pilates form. Upplägget för denna serie är nästan detsamma för alla övningar. Fokusera på att bibehålla din position genom hela rörelsen för att göra den så säker och effektiv som möjligt.

Så här gör du:

Ligg på sidan och stöd ditt huvud på handen och lyft upp dina revben från mattan så att din rygg och nacke förblir i linje. Du kan ändra denna position genom att placera din underarm rakt under huvudet, så du kan vila huvudet på den, om det känns bekvämare. Din andra hand vilar med handflatan nedåt på mattan framför bröstet. Använd den här handen för att stabilisera din kropp, men lägg inte all tyngd på den. Lita på dina magmuskler istället. Flytta benen något framåt från höfterna. Detta kommer att hjälpa din balans och skydda din nedre rygg och spänn skinkorna. Dubbelkolla din linje. Se till att dina axlar är staplade ovanpå varandra, liksom höfterna. Dina öron, axlar och höfter är i en rak linje, med knäna och anklarna lite framför. Nu när du är i rätt riktning är du redo att börja denna Pilates side kick-serie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.